PC/WindowsPoradniki

Scalanie plików .AVI

W epoce nagrywarek DVD/BR niektórzy uploaderzy nadal wstawiają filmy w częściach mieszczących się na 700 MB płytkach – nie mam pojęcia dlaczego tak robią, ale wiem jak ich poprawić 😉 W tym poradniku wykorzystujemy darmowy (oparty na licencji GNU GPL) program virtualdub.
Program wypakowujemy do jakiegoś folderu i uruchamiamy przez Dodany obrazek
GUI programy jest pozbawione wodotrysków i wygląda archaicznie – ale ten program ma działać, a nie wyglądać.
Dodany obrazek
Klikamy na File->Open Video File
Dodany obrazek
i otwieramy pierwszą część filmu.
Teraz dodajemy kolejną część – klikamy File->Append Avi Segment
Dodany obrazek
Z każdym kolejną częścią postępujemy tak samo.
Gdy wszystkie części są już załadowane do programu musimy je przetworzyć jednak najpierw zaznacz Video->Direct Stream Copy, zapewni to bezstratne przetworzenie plików.
Dodany obrazek
Teraz wystarczy kliknąć na File->Save as Avi
Dodany obrazek
Wybrać nazwę i lokalizację pliku wyjściowego, i kliknąć na Zapisz
Wyskoczy nam nowe okienko, z informacjami o postępie
Dodany obrazek

To by było na tyle ;P

 

Zostaw tutaj coś po sobie !

Kliknij na ikonkę aby ocenić ten wpis. W ten sposób motywujesz nas do dalszej pracy. Pozostawienie po sobie komentarza to też dobry pomysł 😉

Średnia ocena 4.5 / 5. Liczba głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił ;-(

Możesz również mnie wspomóc w rozwijaniu mojej pasji i tego bloga.

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wpisy, które mogą Ciebie zainteresować:

Tworzymy skróty do ustawień systemu Windows 10

Kabson

Wiedźmin III – Droga ku zagładzie

Kabson

Konfiguracja FourDo (emulator Panasonic 3DO)

Kabson

Instalujemy system Windows bez nośnika DVD bądź USB

Kabson

Zmieniamy wygląd kursora na El Capitan z Mac OS X

Kabson

MGS Phantom Pain – droga do platyny

Kabson
Subksrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie strona http://variatkowo.pl używa Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z polityką plików cookies. Ok, rozumiem Czytaj więcej