Nawigacja po forum
Ścieżka forum - jesteś tutaj:ForumSegaNajlepszy emulator segi saturn ?
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Najlepszy emulator segi saturn ?

Jaki waszym zdaniem jest najlepszy emulator segi saturn ? Nie wiem dlaczego, ale w tym temacie niewiele przez lata się zmiania. Ja gram na yabause, jednak może istnieje coś lepszego ?

SSF/Yaba Sanshiro 2

Ale emulacja Saturna i tak kuleje, wszystkiemu winna multiprocesorowa architektura

Mednafen, nie ma lepszego 🙂

Ja gram na Yaba Sanshiro 2, ale to loteria. Niektóre gry chodzą płynnie, zaś inne... dławią się w 15 klatkach.

Masakra z tą konsolą, istnieje jeszcze gorszy retro sprzęt w emulowaniu ?

Kabson zareagował na post.
Kabson

Coś takiego jak "najlepszy" emulator tego systemu nie istnieje. Warto próbować, gdyż jedne gry lepiej działają na Yaba, inne zaś na SSF.

Jest jeszcze Kronos.

Wiem, że to kolejny fork, ale jakoś u mnie najlepiej działa.

Kiedyś bawiłem się na Kronos, IMO z emulacją saturna jest taka inba, że lepiej szukać tego samego tytułu na np. PlayStation niż mordować się z emulacją tak skomplikowanego sprzętu.

Zgodzę się z tym, że lepiej poszukać tych samych tytułów na innych platformach. ALE na SS wyszło naprawdę sporo fajnych gier jako exy, nie znajdziecie ich nigdzie indziej (Nights na przykład).

Dodatkowo wersje Saturn <-> PSX zazwyczaj różnią się detalami. Czasami mało ważnymi, zaś czasem... to zupełnie inne gry.