Nawigacja po forum
Ścieżka forum - jesteś tutaj:ForumZajeGRAlniaPlayStation 5 remakami stoi ?
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

PlayStation 5 remakami stoi ?

W moim przekonaniu obecnie jednym z głównych problemów w świecie gier jest nadmiar remaków starych tytułów dostosowywanych do obecnego konsumenta. Chociaż nostalgia ma swoje miejsce i warto docenić klasyki, obecność ogromnej ilości remaków ogranicza przestrzeń dla świeżych, innowacyjnych produkcji. Zamiast cieszyć się nowymi doświadczeniami, często wracamy do już dobrze znanych historii, co może prowadzić do stagnacji w branży.

Dodatkowo, proces tworzenia remake, zwłaszcza na najnowsze konsole, często wiąże się z wysokimi kosztami produkcji. Te wydatki mogą przenosić się na konsumentów, co sprawia, że ich ogrywanie to drogie hobby. Zamiast inwestować w zupełnie nowe i oryginalne projekty, gracze mogą być zmuszeni płacić za odświeżone wersje gier, które już dobrze znają. Sam nigdy nie kupiłem żadnego remake, gram na emulatorach "podciągających" grafikę do obecnych standardów, ale ileż można...

Wpis wklepałem po zobaczeniu, co "nowy" tomp rajder ma do zaoferowania... obiadu dzisiaj nie zjem, zbiera mnie na wymioty :/

A ja dzis kupiłem ten remaster tomb raider, całkiem fajny ;]

A tak poważnie, faktycznie tych remasterów jest znacznie za dużo.

Ja nie mam czasu grać, a jak już się za to zabiorę to... lubię gry na max 12h, niestety te czasy, gdy w Wieśka grałem ponad 200h nie wrócą...

Chyba, że się rozwiodę 🙂

Ale fakt, strasznie dużo odgrzewanych kotletów ostatnio zjadłem.

Ja tam na remake nie narzekam. Lubię sobie odświeżać tytuły.

Teraz czekam na update do Fallout 4, ma wyjść 25 kwietnia.