Poszukuję emulatora MAME64 NONAG w wersji 0.148
Cytat z mameuser data 2019-12-23, 08:40Poszukuję emulatora MAME64 NONAG w wersji 0.148. W sieci linki niestety już nie działają. Może ktoś poratuje. Jest to wersja która ma wyłączone na stałe powiadomienia po których trzeba wpisać z klawiatury litery OK.
Przepraszam nie napisałem że chodzi mi o MAME64 Plus 0.148 NONAG.
Poszukuję emulatora MAME64 NONAG w wersji 0.148. W sieci linki niestety już nie działają. Może ktoś poratuje. Jest to wersja która ma wyłączone na stałe powiadomienia po których trzeba wpisać z klawiatury litery OK.
Przepraszam nie napisałem że chodzi mi o MAME64 Plus 0.148 NONAG.
Cytat z iPOD data 2019-12-23, 11:16Jak widzę, nie tylko mnie to wk..@#$
Options -> Defalut system options-> zakładka Miscellaneus i zaznacz Skip system Info.
Tylko pozostaje pytanie, na co ci tak stara wersja emulatora ? 🙂
Jak widzę, nie tylko mnie to wk..@#$
Options -> Defalut system options-> zakładka Miscellaneus i zaznacz Skip system Info.
Tylko pozostaje pytanie, na co ci tak stara wersja emulatora ? 🙂
Cytat z mameuser data 2019-12-23, 11:44Tę opcję mam włączoną ale nadal pokazują się inne komunikaty (legalność, gra nie działa w pełni itp.) a chcę żeby się nie pojawiały w ogóle bo to do automatu do gier a nie będę się męczył i każdej z 500 gier odpalał i to wyklikiwał.
Czemu taka stara wersja - już w innym temacie pisałem ale napiszę w wielkim skrócie, nowsze wersje MAME:
- nie przechwytuje OBS Studio - czarny ekran zamiast obrazu z emulatora
- pojawia się charakterystyczne "rwanie" na obrazie, tak jakby lagi w FPS-ach były ale to nie jest od kompa bo mam dość mocny tylko to jest od nowszych wersji emulatora które gdzieś mają ten sam błąd
Gdybym miał kod źródłowy to bym sobie skompilował bo w sieci jest opisane jak te dodatkowe komunikaty wyłączyć ale niestety nie znalazłem kodu źródłowego.
Tę opcję mam włączoną ale nadal pokazują się inne komunikaty (legalność, gra nie działa w pełni itp.) a chcę żeby się nie pojawiały w ogóle bo to do automatu do gier a nie będę się męczył i każdej z 500 gier odpalał i to wyklikiwał.
Czemu taka stara wersja - już w innym temacie pisałem ale napiszę w wielkim skrócie, nowsze wersje MAME:
- nie przechwytuje OBS Studio - czarny ekran zamiast obrazu z emulatora
- pojawia się charakterystyczne "rwanie" na obrazie, tak jakby lagi w FPS-ach były ale to nie jest od kompa bo mam dość mocny tylko to jest od nowszych wersji emulatora które gdzieś mają ten sam błąd
Gdybym miał kod źródłowy to bym sobie skompilował bo w sieci jest opisane jak te dodatkowe komunikaty wyłączyć ale niestety nie znalazłem kodu źródłowego.
Cytat z iPOD data 2019-12-23, 16:44Właściwie, to o czym pisze nie pomija właśnie wspomnianych przez Ciebie komunikatów. Kod źródłowy do każdej wersji mame znajdziesz tutaj:
https://www.mamedev.org/oldrel.html Powodzenia z kompilacją ;-)
Właściwie, to o czym pisze nie pomija właśnie wspomnianych przez Ciebie komunikatów. Kod źródłowy do każdej wersji mame znajdziesz tutaj:
https://www.mamedev.org/oldrel.html Powodzenia z kompilacją ;-)
Cytat z mameuser data 2019-12-23, 17:10Te kody źródłowe mi nic nie dadzą ponieważ to są kody źródłowe od zwykłej wersji a ja potrzebuję kod źródłowy od wersji Plus (MAME Plus).
Te kody źródłowe mi nic nie dadzą ponieważ to są kody źródłowe od zwykłej wersji a ja potrzebuję kod źródłowy od wersji Plus (MAME Plus).

Cytat z Kabson data 2019-12-25, 08:33To będzie naprawdę ciężko znaleźć.
Tutaj:
https://onedrive.live.com/?id=5E8CA3A275950E47%21756&cid=5E8CA3A275950E47Są starsze wersje, może poszukam gdzieś indziej...
To będzie naprawdę ciężko znaleźć.
Tutaj:
https://onedrive.live.com/?id=5E8CA3A275950E47%21756&cid=5E8CA3A275950E47
Są starsze wersje, może poszukam gdzieś indziej...
Cytat z mameuser data 2019-12-25, 13:00Dobrze że chociaż tyle choć pewnie część romów od 0.148 nie ruszy. Ale można skompilować i zobaczyć jak ogólnie to będzie działać.
Dobrze że chociaż tyle choć pewnie część romów od 0.148 nie ruszy. Ale można skompilować i zobaczyć jak ogólnie to będzie działać.

Cytat z Kabson data 2019-12-27, 22:00CPS1/2 oraz neogeo powinny ruszyć bez problemu. Gorzej ze znalezieniem fullsetów pod tą wersję emulatora. Jak dobrze kojarzę, 0.14x były wydawane jakieś 5-8 lat temu.
CPS1/2 oraz neogeo powinny ruszyć bez problemu. Gorzej ze znalezieniem fullsetów pod tą wersję emulatora. Jak dobrze kojarzę, 0.14x były wydawane jakieś 5-8 lat temu.
Cytat z iPOD data 2020-01-05, 11:55Tak mnie tkneło. A próbowałeś może RetroArch ? Jak wiem, ma on kilka rdzeni (emulatorów). Może on nie będzie robił problemów ze streamingiem ?
Kupiłem sobie właśnie 2TB dysk zewnętrzny z przeznaczeniem na RetroArch+ stare fullsety. Wszystko w jednym miejscu naprawdę dobrze wygląda 🙂
Tak mnie tkneło. A próbowałeś może RetroArch ? Jak wiem, ma on kilka rdzeni (emulatorów). Może on nie będzie robił problemów ze streamingiem ?
Kupiłem sobie właśnie 2TB dysk zewnętrzny z przeznaczeniem na RetroArch+ stare fullsety. Wszystko w jednym miejscu naprawdę dobrze wygląda 🙂